TANÁRAINK

2020-2021
VARGA JUDIT
igazgató, 11. B osztályfőnök, biológia-kémia

A mérnöki diplomámat fél évvel a tanári után kaptam meg és addigra már nem akartam a gyerekeket otthagyni a tanulás kellős közepén, aztán beszippantott a rendszer. Ha tehetném, állandóan mennék. Hegyre, vízre, zöldbe, gyalog, biciklivel.

HORVÁTH MAGDOLNA
9. A osztályfőnök, angol

Játék és szabadidő szervező tanári diplomám van az angol mellett. Szabadidőmben túrázom, futok, utazom és rengeteg időt töltök a természetben.

CSAJÁGHY RÉKA
10. B osztályfőnök, vizuális kultúra

Minden munkám a rajzolással, vizuális kommunikációval van kapcsolatban. Hiszek abban, hogy a művészeti óráknak az önkifejezésről kell szólniuk, a kreativitásról, a kritikus látásról, amivel a körülöttük kavargó kusza képekből éles, értelmes látványt faraghatnak.

DUKAI VERONIKA
12. A osztályfőnök, magyar nyelv és irodalom

Magyar és kommunikáció szakos bölcsész és magyartanár vagyok, a magyaros munkaközösség és a BECS Bizottság elnöke. Szabadidőmben szívesen foglalkozom az olasz nyelv és kultúra felfedezésével, megismerésével.

BRUNNER ISTVÁN ZOLTÁN
testnevelés

Egész gyerekkoromat az állandó mozgás, a rendszeres sportolás jellemezte. A Testnevelési Főiskolán testnevelés-gyógytestnevelés szakon végeztem. Szerencsésnek érzem magam, mivel az egészség megőrzésére, az egészséges életmódra nevelhetem, taníthatom az ifjúságot.

FAZEKAS TÍMEA
matematika

Szeretem feltérképezni a hiányosságokat, hogy azokat lehetőleg bepótolva, az ismereteket rendszerezve megfelelő eredményt lehessen elérni. Szeretek a diákokkal arról beszélgetni, hogy éppen ki hogy érzi magát. Szabadidőmben táncművészetekkel foglalkozom.

GÁTI ISTVÁN
pszichológus

Klinikai pszichológus és gyógypedagógus vagyok. Szeretek bicajozni, főként a hosszú vonal túrákat kedvelem. Mint pszichológus inkább a másikat szoktam hagyni beszélni szóval legyen ez most is így.

KAPITÁNY ERVIN PÁL
gyógypedagógus

Gyógy- és pszichopedagógus vagyok. Szerencsés, ugyanis ami egyben a munkám, az a hivatásom és a hobbim is. Hitvallásom, hogy az életben nincs jó és rossz vagy jobb és rosszabb, csupán más van.

OROSDY CECILIA
matematika, fizika

Gyerekkorom óta vonzódom a reál tudományok és a logikai rejtvények iránt. A tanítás előtt két évig digitális tananyag-fejlesztőként dolgoztam. Örülök, hogy a kis létszámú osztályokban lehetőség van a gyerekeket jobban megismerni, képességeikhez igazítani a módszereket.

STUMPF IBOLYA
iskolatitkár

SZIJJÁRTÓ TÍMEA
testnevelés

Kiskoromtól kezdve sportolok, művészi tornáztam, versenyszerűen aerobikoztam, 20 évig tanultam klasszikus és jazz táncot. Szabadidőmben sokat kirándulok, szeretek kint lenni a természetben, két kutyus gazdája vagyok. Immáron négy éve tanítok testnevelést az Adventum Iskolában.

HAPP OLÍVIA
igazgató-helyettes, történelem

A kulturális antropológia és történelem szak után a véletlennek köszönhetően kerültem az oktatás közelébe, viszont ma már el sem tudom képzelni, hogy ne ezt csináljam. Szeretem a diákokat, emberileg és szakmailag is nagyon jó a tanári közösségünk. Számomra ezek a legfontosabbak.

KISS RÉKA
9. B osztályfőnök,
angol és magyar mint idegen nyelv

Fontos számomra, hogy a gyerekek megszeressék a nyelvtanulást és bizalommal merjenek hozzám fordulni. Hobbim a nyelvtanulás, jelenleg a francia nyelvvel ismerkedem, és szeretek sportolni is.

SÁRKÁNY TÍMEA
10.B osztályfőnök-helyettes, magyar nyelv és irodalom

Kézdivásárhelyen születtem, Kolozsváron és Budapesten tanultam irodalmat és filozófiát. Olvasok és olvasok, hogy kortársakat és klasszikusokat egybeolvastassak, mert ezek tükrében tudjuk megérteni a jelenünket és a mögöttünk hagyott nyelveket. Emellett verset írok, kutatok.

DÖMÖTÖR SÁNDOR
12.B osztályfőnök, informatika

A tanárságra a középiskolai osztályfőnököm miatt adtam a fejemet. Szívesen járom a természetet és a kézilabda csarnokokat. Szeretek fotózni és érdekel a repülésirányítás.

DR. KÖPF LÁSZLÓNÉ
tehetséggondozó, felzárkóztató- és fejlesztő tanár

Szakmai tapasztalataimra és elméleti felkészültségemre támaszkodva segítem a diákokat az előrehaladásban a sikeres érettségi felé vezető úton.

FORGÁCS MÁRTA
ének-zene, tanulásmódszartan

Rendszeresen készítek fel diákokat érettségire. Zongora, szolfézs és zenetörténet oktatással is foglalkozom. Nyaranta kézműves tábort tartok.

IMRE KATALIN
biológia

KAPOCSI MARGIT KATALIN
kémia

ROSTÁS ANTAL
matematika

SZALÁNCZY DOROTTYA
spanyol, olasz

SEBE MÁRTON
9. NYEK osztályfőnök, földrajz-történelem

A miskolci gimnáziumban ért az ihlet, hogy tanítással szeretnék foglalkozni. Geográfus, majd tanár lettem. Szabadidőmet legszívesebben a természetben, utazással, világjárással töltöm, ezt a szemléletet az iskolába is próbálom becsempészni.

VÖRÖS ZSUZSANNA
10. A osztályfőnök, angol, család- és gyermekvédő

Az angol nyelv megtanítása mellett fontos célom, hogy olyan környezetet teremtsek a gyerekek számára, amiben kiegyensúlyozott és sikeres felnőttekké cseperedhetnek. Szeretek utazni, megismerni más embereket és kultúrákat.

SZAKÁL ESZTER
11. A osztályfőnök, angol

A kis létszámú osztályokban látványos fejlődést lehet elérni és felemelő, hogy ennek a részese lehetek. Családias a légkör, minden tanár ismer minden gyereket és közösen keresünk megoldást az esetleges problémákra.

BATAY BERNADETT ERIKA
testnevelés

Mindig közel állt a szívemhez a sport és velük együtt a gyerekek, így régóta egyértelmű számomra a testnevelő tanári pálya. Szüleim mindig arra biztattak, hogy olyan munkát/munkahelyet találjak, ahova örömmel járok be, számomra ilyen az Adventum Iskola.

DR. SÁNDOR TIBOR
történelem, mozgókép és médiaismeret

Voltam tudományos kutató, tanár a felsőoktatásban, de itt dolgozni fontosabb és izgalmasabb.

FRAISZ FANNI
francia-német

Már gimnáziumban is az idegen nyelvek érdekeltek, így nem volt nehéz eldöntenem, milyen hivatást válasszak. Ráadásul itt a kis létszámú osztályokban élmény a nyelvtanítás. Szabadidőmben szeretek korcsolyázni, kerámiát készíteni, festeni, rajzolni, társasjátékozni.

ISKI ZSOLT ISTVÁN
testnevelés

Az élet szép érdemes harcolni érte. Mindig ott van ez a gondolat, és mindennek örülni kell. Minden percnek amit együtt töltünk. Amit megtehetünk tegyük meg, és vidáman, másképp nem lehet.

MÖNTÖR MÁTÉ
gitár

Zeneoktatói tevékenységem mellett jazzgitár előadóművész vagyok, egyaránt inspirál a modern jazz, a klasszikus zene, valamint a blues. A METRONOM zenei ismeretterjesztő társasjátékot és oktatási segédeszközt én álmodtam meg.

SÁNTA ZSOLT
fejlesztés

Fejlesztőpedagógusként elsődleges célom, hogy oldott légkörben, hatékonyan tudjunk együttműködni a fiatalokkal. A tantárgyi fejlesztés mellett fontosnak tartom, hogy az önbizalom és a lélek is fejlődjön, harmóniában legyen. Hiszem, hogy mindenre van megoldás.

SZÁSZ ÁGNES
magánének

Hiszek abban hogy mindenkinek van hangja, és ez fejleszthető, csak a megfelelő kulcsot kell megtalálni a lakat kinyitásához. Jókedv, vidámság, lazaság, de ugyanakkor precizitás, türelem és elhivatottság jellemzi a diákok egyedi igényeire szabott énekórákat.

©2020 by Adventum Iskola. Proudly created with Wix.com